"Az, aki arra használja ügyességét és alkotó képzeletét,

hogy meglássa, milyen sokat tud adni száz forintért, ahelyett, hogy azt keresse, milyen keveset tud adni száz forintért, sikerre van ítélve."

Cikkek, Információk

Olvasson a legkorszerűbb technológiákról,
tájékozodjon az aktuális lehetőségekről!


EcoNova – Megújuló energia rendszerek teljes körűen

EcoNova – Megújuló energia rendszerek teljes körűen

Az EcoNova a környezetbarát, innovatív technológiák terjesztését, megújuló energiaforrások hasznosítását tűzte ki célul. Úgy gondoljuk, hogy a megújuló energiák hasznosítása: befektetés. Nemcsak pénzügyi befektetés, de befektetés egy tisztább, fenntarthatóbb jövőbe, környezetünk védelme, gyermekeink érdekében is. Egy hosszútávú befektetés célja a legmagasabb stabil hozam elérése, a legnagyobb biztonság mellett.

ElolvasomSZÁRÍTÓK, MEZŐGAZDASÁG, PETKUS-Közép-Európa Kft.

PETKUS - a gazdaságos technológia!

A beruházások tervezési és előkészítő fázisában saját tervező tevékenységet végző munkatárssal állunk partnereink rendelkezésére, hogy a legoptimálisabb megoldások kerüljenek megajánlásra, valamint minél megalapozottabb legyen a partneri elképzelés megvalósíthatósága és a pályázati megfelelőség teljes kiszolgálása!

Elolvasom

KÚTSZIVATTYÚ, LOWARA, Xylem Water Solutions Kft.

Kaposvári Kukorica és Búza Konferencia

2020 december Helyszín: Kaposvári Egyetem, Új Tanügyi Épület, 170-es előadó Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.

Elolvasoma RAGT-A másik út a sikerhez!

Együk együtt újra népszérűvé a magyar gyümölcsöt!

Éttermi gyümölcs promóciós napok

A Fruitmarketing Kft korábban is valósított már meg termék promóciót éttermekben, de csak szétszórtan, alkalmi jelleggel. Ez a projekt a korábbi évek széttagoltságát tünteti el és előre tervezetten, állandó partnerekkel, jóval szélesebb körben és több embert elérve valósul meg.

ElolvasomSZENTLŐRINCI GAZDANAPOK

SZENTLŐRINCI GAZDANAPOK

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ 2020. augusztus 7. között rendezi 27. agrárvásárát, a Szentlőrinci Gazdanapokat.

ElolvasomAllegro Nap Júliusban

Allegro Nap Júliusban

Az új almafajták és alma fajtajelöltek felkutatására és honosítására nagy hangsúlyt fektető Holland Alma Kft Gyümölcsfaiskola idén júliusban is megrendezi a „Júliusi Gála” néven elhíresült Allegro fajta kóstolóval egybekötött bemutatóját. A faiskola honosítási tevékenységéről és az Allegro fajtatulajdonságairól Babicz Szabolcs faiskolavezető gondolatait olvashatjuk.

ElolvasomMegbízható, ipari kompesszorok Belgiumból és pneumatikus kéziszerszámok közvetlen, 
							magyarországi hivatalos forgalmazótól, tapasztalt 
							  szervizháttérrel.

Kompresszorra mindenkinek szüksége van, de nem mindegy hogy milyenre!

A gépesített mezőgazdasági terményfeldolgozás, termékelőállítás és karbantartás nélkülözhetetlen hozzátartozója a sűrítettlevegő felhasználás mely korszerű kompresszorok nélkül manapság elképzelhetetlen.

ElolvasomTavak, csatornák vízszigetelésének nehézségei

Tavak, csatornák vízszigetelésének nehézségei

Különböző okok miatt épít valaki tavat, csatornát. Előfordulhat, hogy a katasztrófavédelem írja elő a tűzivíztározó építését vagy jogszabályoknak kell megfelelni a tárolás módjával, pl. hígtrágyatárolásra épített tavak esetében.

ElolvasomSZENTLŐRINCI GAZDANAPOK

Kiemelt helyen az ökológiai és a precíziós gazdálkodás

A Szentlőrinci Gazdanapok 1994-ben nyitotta meg először kapuit. Az eltelt negyedszázad alatt a Dél-Dunántúl legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari vásárává nőtte ki magát, s immár huszonhatodik alkalommal augusztus 2. és 4. között várja a szakmai és nagyközönséget.

ElolvasomParadicsom passzírozó, jó kis gép ez, nem kell darabolni, tömködni csak beledobod és mehet is a passzírozás:)

ElolvasomKisüzemi almadaráló, leegyszerűsíti az életet!
ElolvasomHetech Trend Kft. 12x3200 tonnás silópark
ElolvasomRAKTÁRI MINTAVÉTELEZÉS, AKKREDITÁLT LABORATÓRIUM, Gabona Control, Concordia Közraktár Zrt.

Milyen paraméterek szerepeljenek a minőségi certifikáton?

A Gabona Control kiemelkedő tapasztalattal rendelkező szakember gárdája három évtizede szolgálja megelégedéssel partnereit szabványos mintavétellel, rakodás felügyelettel, valamint akkreditált laboratóriumi vizsgálatokkal, a hazai és export piacon egyaránt. 2000-ben nálunk nyílt meg az első kereskedelmi célú GMO laboratórium az országban.

ElolvasomSKY MAXIDRILL NAGYSEBESSÉGŰ MULCSVETŐGÉP, AGRI SZERVIZ Kft

„SKY MAXIDRILL NAGYSEBESSÉGŰ MULCSVETŐGÉP

A SKY MaxiDrill nagy sebességű mulcsvetőgépet lehet használni direkt- vagy hagyományos vetésre is (forgatás nélküli alapművelés vagy szántás után).

ElolvasomJÉGKÁR, KÁRRENDEZÉS, BIZTOSÍTÁS, mezőgazdasági biztosítás, AGAPE- 2000 BIZTOSÍTÁSI ALKUSZ és TANÁCSADÓ KFT.

Miért éri meg mindenképpen mezőgazdasági biztosítást kötni?

Kár esetén a biztosítások mellett meglévő egyéb központi térítések nem elegendőek ahhoz, hogy egy gazdálkodó megfelelően kezelni tudja a tevékenységét fenyegető anyagi, technikai kockázatokat

ElolvasomTALAJÖSSZETÉTEL VIZSGÁLAT, Aktivit Kft.

Heraklith Agro – Fagyapot és ásványgyapot hang- és hőszigetelési termékek alkalmazása az állattartásban

A Heraklith Agro rendszer elemei:
- Heraklith Agro fagyapot lapok (2000x600x25mm)
- Knauf Insulation ásványgyapot hőszigetelés (pl. MPN Plus 037, Mineral Plus 039)
A Heraklith Agro fagyapot lapok 2 mm-es szálszerkezettel, kizárólag fehér cement kötőanyaggal, 2000 x 600 mm-es táblaméretben, 25 mm vastagságban készülnek. A lapok festhetőek – a gyári fehér festés ill. élképzés opcionális lehetőség. Nem éghető (A2), növeli az épület tűzállóságát!

ElolvasomBAROMFITRÁGYA, Bio Fer termékcsalád

A Bio-Fer termékcsalád

A talaj egy természeti erőforrás. Egyik legfontosabb alkotó része, annak szerves anyaga. Európában és hazánkban is az elmúlt évtizedekben drasztikus mértékben csökkent a talajok szerves anyag készlete.
A Baromfi Coop Kft. Európában is egyedül álló technológiát fejlesztett ki a jó minőségű csirke trágya feldolgozására.

ElolvasomTENYÉSZBIKA, szarvasmarha, borjú, LIMOUSIN AZ “IDEÁLIS FAJTA”

LIMOUSIN AZ “IDEÁLIS FAJTA”

Igénytelen, időjárással szemben ellenálló
A limousin szarvasmarha ellenálló a hideggel
szemben, mert Franciaország középhegyvidékéről származik. A telet jól viseli, ezért a ridegtartáshoz kitűnően alkalmazkodik.

ElolvasomPÁLYÁZAT, AGRÁR PÁLYÁZAT, A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás

A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás

A felhívás célja a fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságalapításának támogatása, ezzel együtt a birtokstruktúra átalakításának előmozdítása, a mezőgazdasági munkaerő korstruktúrájának javítása, a vidék népességmegtartó képességének növelése és a mezőgazdasági tevékenység hosszú távú megtartása.

Elolvasom

PÁLYÁZAT, AGRÁR PÁLYÁZAT, A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás

Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) Program

A HÍR védjegy használati jogának elnyerésével a hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeink és élelmiszereink ismertségének növelése, az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségeinek bővítése, valamint a Hagyományok - Ízek - Régiók gyűjtemény hasznosítása és bővítése.

Elolvasom

Meztelen csigák elleni védekezés új lehetősége tejsavós csapdázással

Meztelen csigák elleni védekezés új lehetősége tejsavós csapdázással

A meztelen csigák a szántóföldi és kertészeti növények régről ismert kártevői. Kártételükkel jelentősen megnehezítik a kertészeti üzemek és különösen a házikertekben kertészkedők dolgát. Az általuk okozott kártétel a lágyszárú termesztett növényeken, zöldségféléken jelentkezik. Különösen jelentős kártétel alakul ki a gondozatlan területekkel határos házikertekben, ahol a csigák az elgyomosodott növényállományokban kiváló rejtekhelyeket találnak.

Elolvasom

MEZŐGAZDASÁGI GUMIABRONCS, TEHERGÉPJÁRMŰ ALKATRÉSZ, PÓTKOCSI ALKATRÉSZ, Eurotrade M1 Truck Centrum

Európai tervezésű mezőgazdasági gumiabroncsok 5 év garanciával

Érdekesség továbbá, hogy anyavállalatuk (MESNAC) a világ első számú gumiabroncs-gyártó gépeinek a tervezője és gyártója azért alapította az első Sailun gyárat, hogy tesztelhesse a saját gépei által gyártott termékeket. Ez a cég a prémium gumiabroncsokat előállító gyáraknak is szállít.

Elolvasom

BIOMASS Mikroelem granulátum szervestrágya komposzt, kert, trágyázás, gyepkezelés, PÁZSITCENTRUM Hungary Kft

BIOMASS Mikroelem granulátum szervestrágya komposzt

Kertszakértői tevékenységem során számos alkalommal vizsgáltam labdarúgópályák talaját, illetve annak öszszetételét, keresve, hogy mi okozhatja a gyep hibáit, gyenge minőségét. Általános tapasztalatként elmondhatom, hogy a problémák szinte minden esetben két fő tényezőre

Elolvasom

TALAJÖSSZETÉTEL VIZSGÁLAT, Aktivit Kft.

MACHEREY-NAGEL cég VISOCOLOR® talaj-vizsgáló készlet

Ahhoz, hogy a talaj a sokoldalú ökológiai feladatait el tudja látni, óvni és gondozni kell. A legbiztosabb és egyúttal ökológiailag legkívánatosabb eredményhez a talajállapotot ellenőrizni, felügyelni kell. Fontos a jellemző paraméterek analitikai meghatározása.

ElolvasomTej-feldolgozás, sajtkészítés

Tej-feldolgozás, sajtkészítés

Vannak vélemények, miszerint a hagyományos termékeket a régi módszerekkel és eszközökkel kell előállítani. A mai higiéniai elvárásoknak viszont meg kell felelni, és ehhez már a mai előírásokat kell betartani. Ma már nem készülhetnek az eszközök fából (mint például régen a vajköpülő) vagy aluminiumból (mint régen például a tejeskannák, tárolóedények).

Elolvasom

EPER SZEDD MAGAD, MÁLNA SZEDD MAGAD, Nagyvázsonyi Gyümölcs Kertészet

Tavasztól őszig gyümölcsvásár szedd magad akciók!

A málnát finom illata, különleges zamata teszi ellenállhatatlanná. A lengyel bőtermő Polka és Polana fajtákkal dolgozunk. Július közepétől kezd teremni, és a csúcshozama augusztus közepére esik, ezután novemberig hozza gyümölcseit. Nagy bogyói vannak, 6,6 g átlagsúlyúak, és bokronként átlag 2,5 kg termést hoz.

Elolvasom

A fogyasztói tudatosság gyermekkorban kezdődik, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal

A NÉBIH szemléletformáló programjai a kockázatelkerülésre és a biztonságos, jó minőségű hazai termékek fenntartható fogyasztására ösztönöznek

Az élelmiszerekkel kapcsolatos tevékenységeink meghatározó hányadát azonban a megszokás irányítja. A marketing szakemberek számára az első lépés ezért mindig a figyelem felkeltése és az érdeklődés kiváltása, és csak utána jöhetnek az elmélyültebb márkaüzenetek.

Elolvasom

Ellenálló almafajták az Agromash Expon, A Holland Alma Kft.

A mikrogranulált starter műtrágyák hazai jelentősége

Az Allegro® fajtát a kísérletező kedvű faiskolában csak „rezisztens júliusi Gála”-ként aposztrofálják. Ellenálló képessége mind varasodással, mind lisztharmattal szemben tökéletes. A fajta növekedési erélye gyenge közepes, tehát sűrűbb térállásban is telepíthető a megszokottnál bármilyen alanyfajtán. Nagyon korán fordul termőre és rendszeresen terem. Értékes tulajdonsága, hogy július közepén terem, ezáltal nagyon jó piacbevezető fajta, széthúzható vele a szüreti munkacsúcs.

Elolvasom

BÚVÁRSZIVATTYÚK, FRANKLIN MOTOR, AMP BÚVÁRSZIVATTYÚ, AGRI-MACH Kft.

MINŐSÉGI BÚVÁRSZIVATTYÚK - MÁRKAFELÁR NÉLKÜL

MEGBÍZHATÓ BÚVÁRSZIVATTYÚ FRANKLIN MOTORRAL márkafelár nélkül, magas minőség
EU - MEI megfelelőség
alacsony szervizköltség
AMP BÚVÁRSZIVATTYÚK GYÁRTÁSA ÉS FORGALMAZÁSA

Elolvasom

Kisüzemi élelmiszer-feldolgozás

Kisüzemi élelmiszer-feldolgozás

Cikksorozatunk a mezőgazdasági termelők által végzett termék-feldolgozásról. Miért kényszerülnek rá és miért éri meg? Milyen lehetőségeik vannak? Hogyan működhet a hagyomány a mai modern eszközökkel? Milyen módszerek és milyen eszközök szükségesek?

A mezőgazdasági termelők gyakran csak nyomott áron tudják a termékeiket értékesíteni.

Elolvasom

Vetőmag, Növényvédelem, Mezőgazdasági gépek, Állattenyésztés & Állategészségügy, Kertészet, 
						  AgriMore, Kleffmann és Partner Kft.

A mikrogranulált starter műtrágyák hazai jelentősége

A starter műtrágyák használatával a növények korai fejlődéshez szükséges tápelemeket tudjuk biztosítani, lehetőleg azonnal felvehető alakban. Ennek egy speciális formája az utóbbi években egyre szélesebb körben terjedő tápanyagutánpótlási technológia, a mikrogranulált műtrágyák alkalmazása. Bár fajlagosan drágábbak, előnyük mindenképpen bizonyított.

Elolvasom

SZAPORÍTÓANYAG, DIÓ OLTVÁNY, TELEPÍTÉSI SZAKTANÁCSADÁS, TERMESZTÉSI SZAKTANÁCSADÁS, MKSZN Kft.

Újfehértó:

faiskolai lerakat működik, ahol csonthéjas, héjas, almatermésű oltványokat, valamint bogyósgyümölcsű szaporítóanyagot lehet megvásárolni. Emellett működik egy akkreditált talaj- és növényvizsgáló laboratórium. Valamint energia nyár szaporítóanyag előállítással is foglalkozunk (Olasz nyár 'I-214', Pannónia nyár) Gyümölcstelepítésekhez talajvédelmi terv készítése, talajtani szakértő bevonásával, tápanyag-gazdálkodási terv készítése.

Elolvasom

MEZŐGAZDASÁGI GÉPÉSZTECHNIKUS, TRAKTOROS JOGOSÍTVÁNY, ÖSZTÖNDÍJ, KERTÉSZ, Galamb József Mezőgazdasági 
						  Szakgimnázium és Szakközépiskola

Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola

Mezőgazdasági gépésztechnikus, mezőgazdasági technikus és élelmiszeripari gépésztechnikus szakgimnazista diákjaink részére az országban egyedülálló plusz lehetőségeket kínálunk. Az iskola nyertes pályázatainak köszönhetően, angol nyelven oktatja az informatikai ismereteket, melyekből tanulóink 10. osztály végén, angol nyelven vizsgázhatnak, hogy megszerezhessék az Európai Unió által is elismert szakképesítést.

Elolvasom

SZÓJABAB FELVÁSÁRLÁS, SZÓJA VETŐMAG ÉRTÉKESÍTÉS, GALLDORF Zrt

Megoldásokban gondolkodunk!

A Galldorf Zrt. az alábbi szolgáltatásait ajánlja meglévő és leendő partnerei részére:
- folyamatos, napi árjegyzés szójabab felvásárláshoz
- szójabab vetőmag előállítás, termeltetés és forgalmazás
- full-fat szója előállítás és forgalmazás
- étkezési célú szójabab feldolgozás és forgalmazás

Elolvasom

Összefogással stabilabbá válhat a magyar hagymaágazat

Összefogással stabilabbá válhat a tavaly kedvező évet zárt magyar hagymaágazat, de a piaci ingadozások ellensúlyozására növelni kell a tárolókapacitásokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hagyma munkacsoportja szerint.

Elolvasom

ÚJRA NÖVEKEDÉSI PÁLYÁN A HÚSIPAR

ÚJRA NÖVEKEDÉSI PÁLYÁN A HÚSIPAR

A néhány éve még csődben lévő hazai húsipar mostanra talpra állt, a cégek fejlesztenek és eredményesen tudnak működni.

ElolvasomKazaltakarás gyakorlatiasan

Kazaltakarás gyakorlatiasan

A kazlak védelme alapvető szükséglet, ha cél a termény értékének megóvása. Ott, ahol nincs lehetőség a bálák tető alatt tárolására, elterjedt módszer a kazal letakarása.

Elolvasoma RAGT-A másik út a sikerhez!

1919– 2019 100 év a mezőgazdaságban

Az ember életében 100 évet megérni keveseknek sikerül. Cég életében a 100 év kihívások tömegét hozta ami hatásos választ kívánt a felvetődő problémákra. Az elmúlt évszázad a társadalomban, a környezetünkben számtalan változást hozott.

ElolvasomAnalitikai megoldásoka mezőgazdaság és az élelmiszeripar számára!!

A bor savtartalma és pH értéke

A kitűnő bor gyártásának elengedhetetlen követelménye a borok összetételének átfogó ismerete, az érzékszervi tulajdonságok mögött megbúvó komponensek nyomon követése, melyek meghatározzák a bor készítése során végbemenő kémiai és fizikai folyamatok irányát és sebességét, az erjesztés és az erjesztés utáni kezelések idejét és eredményét.

ElolvasomKÚTSZIVATTYÚ, LOWARA, Xylem Water Solutions Kft.

Lowara, a Xylem tisztavizes márkája merülőmotoros búvárszivattyú

Az időjárás napjainkban egyre kiszámíthatatlanabb, nyaranta sorra dőlnek meg az újabb és újabb melegrekordok. A rekkenő hőségben nagyon fontos, hogy a termények hozzájussanak nélkülözhetetlen tápanyagukhoz, a vízhez.

ElolvasomICL Specialty Fertilizers

LandscaperPro tanácsok: Elérkezett a gyep (újra)telepítésének ideje

Az idei nyarat is a szélsőségek jellemezték; a hosszan tartó hőséget és szárazságot esőzés, vihar, sok helyen jégeső követte. A kerttulajdonosok minden erőfeszítése ellenére kiszáradás, kipállás, gombás betegségek jelentkeztek a gyepekben. A kora őszi időszak kiválóan alkalmas arra, hogy helyrehozzuk gyepünket; felülvessük a kikopott foltokat.

ElolvasomMegjelent lapszámaink

Agrár Kiállítások: