"Az, aki arra használja ügyességét és alkotó képzeletét,

hogy meglássa, milyen sokat tud adni száz forintért, ahelyett, hogy azt keresse, milyen keveset tud adni száz forintért, sikerre van ítélve."

ICL Specialty Fertilizers

attila.mayerhoffer@icl-group.com
http://www.landscaperpro.hu
https://www.facebook.com/landscaperprohu

LandscaperPro tanácsok: Elérkezett a gyep (újra)telepítésének ideje

Az idei nyarat is a szélsőségek jellemezték; a hosszan tartó hőséget és szárazságot esőzés, vihar, sok helyen jégeső követte. A kerttulajdonosok minden erőfeszítése ellenére kiszáradás, kipállás, gombás betegségek jelentkeztek a gyepekben. A kora őszi időszak kiválóan alkalmas arra, hogy helyrehozzuk gyepünket; felülvessük a kikopott foltokat.

Fűmagnál is fontos a minőség

Ha magvetéssel szeretnénk füvesíteni, a siker érdekében válasszunk a jövőbeni használatnak megfelelő keveréket: sportoláshoz sportkeverék, árnyékba árnyéktűrő, díszpázsithoz megint csak más fajtakeverék javasolt.

A fűmagkeverékek összeállításánál figyelembe veszik a fényviszonyokat, illetve a gyephasználattal kapcsolatos igényeket, így minden körülményre találhatunk megoldást. A LandscaperPro fűmag keverékek magasabb csírázási és tisztasági százalékokkal rendelkeznek, így gyors és igen látványos eredmény érhető el velük. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos fűmag-keverékekhez képest kevesebbet kell elvetni ahhoz, hogy rövid idő alatt sűrű fedést adó gyepet kapjunk. Az igazán jó minőségű fűmagkeverékekben kiváló tulajdonságokkal rendelkező nemesített fajták vannak.

Hogyan vessük (újra) a gyepet?

A zsákban lévő magokat vetés előtt jól rázzuk jól össze, hogy a különböző magvak egyenletesen oszoljanak el. Alkalmazzunk starter műtrágyát: a LandscaperPro New Grass fűtáp biztonságosan burkolt szemcséi megakadályozzák, hogy a fiatal növények gyökerei megégjenek, miközben folyamatosan elegendő tápanyagot biztosít a kis növénykék számára. A fűmag kiszórása után gereblyével óvatosan bedolgozzuk a földbe vagy takarásként vékony rétegben kiszórhatunk homokot. Ezután hengerezzük, vagy tapossuk le a frissen vetett területet, majd öntözzük be óvatosan a területet.


ICL Specialty Fertilizers

ICL Specialty Fertilizers

Elolvasom

ICL Specialty Fertilizers

ICL Specialty Fertilizers

ICL Specialty Fertilizers

ICL Specialty Fertilizers

Ezekre még szüksége lehet?!