"Az, aki arra használja ügyességét és alkotó képzeletét,

hogy meglássa, milyen sokat tud adni száz forintért, ahelyett, hogy azt keresse, milyen keveset tud adni száz forintért, sikerre van ítélve."

Kazaltakarás gyakorlatiasan

A kazlak védelme alapvető szükséglet, ha cél a termény értékének megóvása. Ott, ahol nincs lehetőség a bálák tető alatt tárolására, elterjedt módszer a kazal letakarása. A letakarás kétféle módon oldható meg: vízhatlan fóliával vagy kifejezetten erre a célra készült, légáteresztő kazaltakaróval. A cél mindkét esetben ugyanaz: megóvni a bálákat az időjárástól. A letakarás viszont nem egy elméleti feladat, a gyakorlat több kihívást jelenthet. A légáteresztő kazaltakaró megoldásai ezekre a problémákra:

Kazaltakarás gyakorlatiasanA gyakorlati előnyök könnyen érthetővé teszik a légáteresztő kazaltakarók népszerűségét. A költségoldalon érdemes bálánként gondolkodni. Átlagosan kb. nettó 155 Ft/bála/év a takarási költsége a termelőnek, ha egy légáteresztő kazaltakarót 4 évig használ. Röviden, ekkora beruházásról kell döntenie, ha a kazaltakarást valóban gyakorlatiasan akarja megoldani.

Képíró Gábor
Kazaltakarás gyakorlatiasan

Kazaltakarás gyakorlatiasan
Ezekre még szüksége lehet?!