Az oldalt ennyien láttogatták:


LIMOUSIN AZ “IDEÁLIS FAJTA”

1134 Bp., Lőportár utca 16.
+36 1 412 5098
info@limousin.hu
www.limousin.huIgénytelen, időjárással szemben ellenálló
A limousin szarvasmarha ellenálló a hideggel
szemben, mert Franciaország középhegyvidékéről származik. A telet jól viseli, ezért a ridegtartáshoz kitűnően alkalmazkodik.

Egyszerű tartástechnológiát igényel
A limousin fajta nem igényel különösen igényes tartási komplexumot, extenzív fajta. Télen is bőségesen elég a fallal 2 oldalról alátámasztott féltetős építmény, ám még hóesés esetén is ritkán tartózkodik az épületben. Száraz fekvőhely azonban fontos, különösen a nedves időben.

Minden korcsoportban jól értékesíthető
A fajta hízóalapanyag értékesítésnek fő időpontja a téli hónapokra esik, amikor elmondható, hogy ez a fajta a piacon az egyik legkeresettebb portéka, minden korcsoportban jól értékesíthető.

Ideális fajta, mely teljes mértékben megfelel a XXI. század elvárásainak!

Kiváló szaporasági mutatók
A limousin tehenek 98 %-a könnyű elléssel, segítség nélkül hozza világra borját. Ez kulcsfontosságú az extenzív, legelőntartás időszakában. A borjak életképesek, jó vitalitásúak, fürgék, mozgékonyak, élelmesek, mely leginkább a „minél több tej - érzés” furmányos megoldásainak tükrében látható.

Kiváló szaporasági mutatók
A limousin tehenek jó anyák. Nemcsak gondoskodnak utódaikról, hanem védelmezik is azokat. A megszületett borjakat nem hagyják magukra, hamar táplálni kezdik, minek hatására a pár napos állatok azonnal fejlődésnek indulnak. Ez azt eredményezi, hogy a borjak már a szoptatás időszakában is gyorsan fejlődnek és rendkívül szép formákat mutatnak.

Jó ellőképesség
Mivel a limousin extenzív fajta, ezért számára optimális a minél hosszabb legelőn tartás. A természetes környezet okozta jótékony hatást a tehenek meghálálják. A legelőn tartott tanya kiválóan neveli borját, sőt, hamar újra vemhesül. A legelőn tartott tenyészbikák fertilitása is kifogástalan ennél a fajtánál.

TENYÉSZBIKA, szarvasmarha, borjú, LIMOUSIN AZ “IDEÁLIS FAJTA”

TENYÉSZBIKA, szarvasmarha, borjú, LIMOUSIN AZ “IDEÁLIS FAJTA”

térkép:hozzászólás:

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON:

A NAP VICCE

NÉVNAP


NAPTÁR