"Az, aki arra használja ügyességét és alkotó képzeletét,

hogy meglássa, milyen sokat tud adni száz forintért, ahelyett, hogy azt keresse, milyen keveset tud adni száz forintért, sikerre van ítélve."

PETKUS – minden ami terménykezelés!

A PETKUS – Közép-Európa Kft. és partnereinek hálózata széleskörű szolgáltatási palettát kínál a tervezési fázistól, a beépítéseken keresztül a beüzemelésig, valamint az utógondozást jelentő alkatrész- és szervízellátás biztosításában.

A beruházások tervezési és előkészítő fázisában saját tervező tevékenységet végző munkatárssal állunk partnereink rendelkezésére, hogy a legoptimálisabb megoldások kerüljenek megajánlásra, valamint minél megalapozottabb legyen a partneri elképzelés megvalósíthatósága!

A kulcsrakész kivitelezések elvégzésére több éves „PETKUS tapasztalattal” rendelkező cégekkel dolgozunk együtt és koordináljuk munkájukat az építész munkáktól, a gépészeti szerelésen át, a villamos és gázszerelési munkákig, hogy a beruházások optimális időintervallumban kiváló minőségben valósul- janak meg, melyek továbbra is jó referenciaként szolgálnak a PETKUS berendezések eddig méltán elismert hírnevének.

A PETKUS szárítók különböző mérettartományokban állnak rendelkezésre 5 t/h-tól akár 60 t/h szárítási teljesítményig. A teljesítmény kukoricaszárításban 10% vízelvonással értendő.

Az előző években többségében a direkt fűtésű, hővisszaforgatásos (DDU típusjelű) berendezések valósultak eddig meg, melyeknél a szárító levegő felmelegítésére szőnyegégők szolgálnak. A felmelegedett hűtőlevegőt és a telítetlen meleg levegőt a hűtőzónában lévő visszaforgató ventilátor beszívja és a meleg levegőhöz hozzákeveri, így magasabb a hőenergia kihasználtsága, azaz a fűtőenergia felhasználás nagymértékben csökkenthető, így érhető el a 3,67 MJ/kgvíz mértékű fűtőenergia felhasználás. A PETKUS szárítók kiemelkedően alacsony villamos energiafelhasználását a légcsatornák, speciális kúpos kaszkádok, valamint szívott rendszerű axiálventillátorok biztosítják. A PETKUS szárítók 20-30%-kal kevesebb gázenergiát és akár 50%- kal kevesebb villamos energiát használnak fel, mint a korábbi típusok.

A mai kor követelményeinek megfelelően megújuló fűtési technológiákkal és indirekt fűtéssel is kiegészíthetőek a szárítógépek! Partnereink igényeit ezen a téren is ki tudjuk elégíteni és állunk partnereink rendelkezésére például faapríték tüzelésű kazán vagy melegvizes hőcserélő beépítésével is!

A szárító érintőképernyős kijelzéssel és PLC vezérléssel üzemel, de a teljes technológiai sor irányítása is PLC vezérléssel történik, amelynek fontos elemei a kiváló minőséget biztosító PETKUS elő- és utótisztítók, a különféle PETKUS anyagmozgatók, serlegesfelvonók, szállítószalagok, rédlerek, így a teljes beruházás egy gépgyártótól kerülhet beszállításra a pályázatnak megfelelően 10 t/ó-s teljesítmény-lépcsőkkel 60 t/ó-ig.

A PETKUS által gyártott tisztítókkal vélhetően minden gazda találkozhatott és számtalan helyen még mindig használják a 20-30 éves gépeket az országban, mely mutatja, azok minőségét, megbízhatóságát és hosszú élettartamát.

A PETKUS ezen tulajdonságokat ma is szem előtt tartva magas minőséget képviselő univerzális tisztítók széles palettáját gyártja. A tisztítók sajátossága a PETKUS által kifejlesztett lehúzólánc, amely biztosítja a termény rostán történő ideális mozgását. Az elő- és utószelelés külön szabályozható, rosták széleskörűen választhatók a vevő által választott rostadiagrammnak megfelelően. Minden leválasztott anyag külön-külön leadási pontokon elkülöníthető, így a tört szem is külön gyűjthető.

A korábban megvalósult beruházások sok éves üzemelési tapasztalatából kijelenthetjük, hogy ezek a PETKUS technológiák kiváló referenciákat jelentenek és megállták a helyüket a hazai szárítási és terményfeldolgozási körülmények között.

A PETKUS technológia kiemelkedő környezetvédelmi és energiatakarékossági mutatókkal rendelkezik, melyet vevőink jó tapasztalatai is visszaigazolnak. A PETKUS technológiák hazánkban egyértelműen piacvezetők és a Magyarországon létesült több mint 160 szárító telep is igazolja a PETKUS kiváló minőségét.


2045 Törökbálint, Dulácska u. 1/c
Gergely Sándor, cégvezető: 06 30/299 2351 sgergely@petkus.de
Porkoláb Gábor, értékesítés vezető: 06 30/2991524 gporkolab@petkus.de
Patonai Lajos, alkatrész- és szervíz vezető: 06 30/2991485 lpatonai@petkus.de
Draskovich Attila, tervező mérnök: 06 30/1945914 adraskovich@petkus.de
Gulyás Veronika, irodavezető: 06 30/1945915 vgulyas@petkus.de

iroda@petkus.de
http://www.petkus.hu
https://www.facebook.com
PETKUS – minden ami terménykezelés!

PETKUS – minden ami terménykezelés!

Elolvasom

Ezekre még szüksége lehet?!