Szervestrágyázás Plantella Organik-kal

Hamarosan beköszönt az ősz és döntenünk kell, hogy földjeink tápanyag utánpótlására milyen módszert választunk. Azt is mérlegelnünk kell, mi a fontosabb:
a termésnövelés vagy a talaj védelme. Ha mindkettőre szeretnénk a hangsúlyt fektetni, akkor Plantella Organik-kal trágyázzunk.

A Plantella Organik granulált szerves trágya, mely a szervestrágya minden jó tulajdonságával rendelkezik:

• Mindhárom nélkülözhetetlen tápagyagot ( N,P, K) tartalmazza, de míg a hagyományos szerves trágyák változó, addig a Plantella Organik mindig állandó mennyiségben és összetételben. A Plantella Organik 5% Nitrogént, 3% Foszfort és 2% Káliumot tartalmaz.
• 90 % szárazanyag tartalmú, míg a hagyományos szerves trágya csak 15% szárazanyagot tartalmaz.
• Tartalmazza a másodlagos, de nélkülözhetetlen tápelemeket is.
• Megtalálhatók benne a mikroelemek is: B, Cu, Fe, Mn, Mo, Zn.
• Aminosavakban gazdag.
• A hőkezelésnek köszönhetően gyommagvaktól és patogén szervezetektől mentes.

Miért használjunk Plantella Organikot szervestrágyázáshoz?

• A Plantella Organik javítja a talaj szerkezetét. Homokos talaj esetén növeli a vízmegtartó képességet, csökkenti az eróziót, javítja a talaj biológiai aktivitását. Agyagos talajnál csökkenti a talajnedvességet, megnövekszik a vízáteresztő képesség, lazább talajszerkezetet biztosít, ezért elősegíti a talaj jobb szellőzősét, javítja a talaj biológiai aktivitását.

• A tápanyagok egész évben fokozatosan szabadulnak fel, a talaj hőmérsékletének függvényében. Így akár kora tavasszal is kijuttatható, nem fenyeget a tápanyag kimosódásának veszélye, mivel csak +10 C° felett kezdenek a tápanyagok felszabadulni.

• Granulált alakjának köszönhetően könnyen szállítható, műtrágyaszóróval is kijuttatható. Többféle kiszerelésben kerül forgalomba: kisfelhasználók számára 7,5 és 20 kg zsák, míg nagyfelhasználók számára 500 kg-os Big-Bag formájában.

• Mivel a Plantella Organik szerepel a Biokontroll Hungária Kft listájában, ezért ökológiai termesztésben is használható.

• Magas ásványi anyag és aminósav tartalmának köszönhetően növeli a termés mennyiségét és minőségét. Kertészetekben végzett kísérletek bizonyítják, hogy erősebb szárt, nagyobb zöldfelületet és nagyobb terméshozamot lehet elérni Plantella Organik használatával.

Hogyan használjuk a Plantella Organikot?

Évente legalább kétszer alkalmazzuk: kora tavasszal és ősszel. Kora tavasszal, amikor a talajnak nagy tápanyag készlettel kell rendelkeznie a serkenő növények számára, a talaj előkészítésekor indító trágyaként használjuk minden konyhakerti-, kertészeti- és szántóföldi növény számára. Ősz elején a kifáradt talaj tápanyag készletét frissítjük az Organikkal. Ezzel a szerves trágyával egyszerűen táplálhatjuk a növényeket egész éves fejlődési ciklusukon át: februártól novemberig.

Granulált formájának köszönhetően az Organik rendkívül könnyen kezelhető:egyszerűen szórjuk a talajra és ha van lehetőségünk öntözzük meg. Még jobb hatás elérése érdekében dolgozzuk be az Organikot a talajba, mert így gyorsabban kerül a trágya a gyökérzet közelébe, a hatás azonnali, sokkal intenzívebb és kisebb a tápanyag veszteség is.

ADAGOLÁSI ÚTMUTATÓ:

Szervestrágyázás Plantella Organik-kal 2014 augusztus

Plantella Organik használata szabadföldi paprikatermesztésben

A szabadföldi paprikatermesztés alapvető feltétele a jó minőségű öntözővíz és a megfelelően előkészített, jó szerkezetű talaj. A talaj legyen gyommentes, mert a gyom ismert általános károsító hatása mellett a különböző vírusvektorok gazdanövénye is. Kerüljük a monokultúrát, 2-3 évnél tovább ne termeljünk ugyanazon területen paprikát. A monokultúrás termesztés kedvez a talajlakó kártevők (pl.:fonálférgek, drótférgek), a különböző gyökérparásodást okozó betegségek, és tőhervadást okozó gombák felszaporodásának.

Talajelőkészítés

A legfontosabb feladat, hogy a talajtípustól függően megfelelő mélységben és minőségben műveljük meg a talajt, úgy hogy tavasszal laza porhanyós szerkezetű talajba ültethessük a paprikát. Ne felejtsük el a paprika nem érzi jól magát a letömörödött, levegőtlen területeken. A megfelelő talajszerkezet és preventív talajfertőtlenítés után következik a tápanyag utánpótlás. Alaptrágyázáshoz használjuk a Plantella Organikot, mely csirketrágya alapú szerves trágya és a hőkezelésnek köszönhetően kórokozó és gyommentes, ezért talajfertőtlenítés után is kijuttatható. Mivel granulátum, gazdaságos a kiszórása, műtrágyaszóró géppel is kijuttatható. A javasolt mennyiség 20 kg Plantella Organik 100 m2 területre.

A Plantella Organikkal trágyázott paprika szára lényegesen bujábban növekszik, s ezen több, nagyobb méretű, tömöttebb, egészségesebb termés található, aminek szebb a színe és vastagabb a húsa. A termés 7 nappal korábban érik.

Sárközy Klára
Unichem Gaia Kft
06-1-259-7466
info@unichemgaia.hu

hozzászólás:A NAP VICCE

NÉVNAP


NAPTÁR