"Az, aki arra használja ügyességét és alkotó képzeletét,

hogy meglássa, milyen sokat tud adni száz forintért, ahelyett, hogy azt keresse, milyen keveset tud adni száz forintért, sikerre van ítélve."

MeghívóA Holland Alma Kft. Gyümölcsfaiskola és a Navik Alfa Kft Meződepó Üzletága tisztelettel meghívja Önt Ültetvény és gépbemutatójára

Időpont: 2020. Július 22. (szerda) 9 órától
Helyszín: Holland Alma Kft, Csobád, Faiskola Liget

Program:
9.00-9.20 Gyülekező – regisztráció
9.20-10.20 Fajta és technológia bemutató
vezeti: Babicz Szabolcs faiskolavezető – Holland Alma Kft.
10.20-11.20 Gépbemutató - Carraro Frutteto 105 erőgép,
Bargam Jet New Contorol permetező
Arizza Frutteto ECO2 soraljművelő
vezeti: Gergely Ármin, értékesítési vezető, Navik Alfa Kft – Meződepó Üzletág és Vladár Gábor termelő – Ziliz
11.20-12.20 Faiskolabemutató

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!
Regisztrálni az alábbi elérhetőségen lehet: Farkas-Szabó Ivett, 06-30-370-4124


Jelentős termés a fagyok után is? Lehetséges!
Ültetvénybemutató a Holland Alma Kft bio almaültetvényében

Az idén márciusban, áprilisban és májusban ismételten visszatérő fagyok jelentősen megtizedelték az ország gyümölcstermő ültetvényeinek hozamát. A csonthéjasok közül a kajszi és az őszibarack, a cseresznye és a szilva szenvedte meg legjobban a fagykárokat. Legfontosabb gyümölcsfajunk az alma országos hozama is csak töredéke lesz az előző évinek, tekintettel arra, hogy éppen a legnagyobb szabolcsi termőtájat érte a leginkább a hideghatás. Amit a zöld és pirosbimbós állapotban többszörösen visszatérő és huzamosabb ideig fennálló, kemény mínuszok meghagytak, az mogyorónyi méret környékén semmisítette meg az újabb fagyhullám. Ez a májusi fagy nem mindenhol volt jellemző, de a Szabolcs Megye legnagyobb részét érintette.

Több fórumon zajlott a vita, hogy van e, volt e értelme a fagyok előtti és utáni kondicionáló kezeléseknek. A kötődés és a tisztuló hullások után egyértelműen látszik, hogy azok döntöttek helyesen, akik éltek a magas aminosav, bór, cink, borostyánkősav tartalmú készítmények használatával. Egyértelműen látszik, hogy az ültetvények a virágzás közbeni fagyokra felkészíthetők, fagyok után pedig kondicionálhatók, mérsékelve ezzel a virágokat ért károkat.

A Holland Alma Kft Gyümölcsfaiskola 10 hektáros bio árutermő és kísérleti almaültetvénnyel rendelkezik, melyen megtörténtek a fent említet kezelések, így az ültetvény jelentős termést hordoz. Ezen a modellültetvényen idén júliusban szeretnénk bemutatni, hogy milyen eredménnyel védekezhetünk a fagyok ellen, illetve mennyire eltérő a különböző fajták fagyokra adott reakciója.

A Holland Alma Kft új, varasodásrezisztens fajtái kiválóan vizsgáztak az idei fagyteszten és a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére szinte valamennyi fajtát ritkításban kellett és kell részesíteni. A mezőnyből kiemelkedően teljesített a Luna, amely a Topaz mellett Golden géneket is hordoz, ennek megfelelően nagyon magas a termékenyülési hajlama. Hasonlóan magas hozamok jellemzik a Siriust, Galiwát, Allegro-t és néhány új fajtalelöltet, valamint a nem rezisztens fajták közül a Jeromine-t, Red Idaredet, Red Jonaprince-t, amit szintén sikeresen védtünk meg a fagyok ellen.

Eredményeink bemutatására 2020 július 22.-én ültetvény és fajtabemutatót szervezünk, melynek keretén belül ismertetjük a fagyok előtt és után alkalmazott technológiánkat, valamint a fajták fagyérzékenységét. A fajtabemutató mellett a Navik Alfa Kft Meződepó Üzletágával közösen gép és technológiai bemutatót is tervezünk. Üzemi körülmények között, működés közben kerül bemutatásra a Carraro Frutteto 105 ültetvénytraktor, Bargam Jet New Control 2200 permetező, valamint Arizza Frutteto ECO2 soraljművelő gép. A gépeket Vladár Gábor zilizi kollégánk mutatja be működés közben. A bemutató közben és után közvetlen a gép tulajdonosát kérdezhetik eddigi tapasztalatairól.


A Holland Alma Kft. Gyümölcsfaiskola és a Navik Alfa Kft Meződepó Üzletága tisztelettel meghívja Önt
			Ültetvény és gépbemutatójára

Meghívó Ültetvény és gépbemutatóra

Elolvasom

Ezekre még szüksége lehet?!