Az oldalt ennyien láttogatták:


A házi pálinkacefrekészítés költségei!

A pálinka, Hungarikumunk, az elmúlt évtizedben rendkívüli minőségi fejlődésen ment keresztül:

1. Megváltozott a cefrekészítés technológiája. A Kárpát-medence luxus klímát biztosít gyümölcseink illatához, íz-zamatgazdagságához. Az irányított erjesztés magas minőségű segédanyagokkal átmenti a megtermett értéket a pálinkánkba!

2. Új pálinkafőzdék sokasága épült (patika tisztaság, tiszta gyümölcsillat a cefrebűz helyett, korszerű főzőberendezések).

3. Széleskörű szakemberképzés folyik.

Hogyan lesz Nekem is jó pálinkám?

Egyszerűen úgy, hogy a cefrét szakszerűen készítem el és erjesztem ki:

1. Kiváló minőségű, érett, de nem túlérett/plöttyedt gyümölcs szedése. Ne legyen földszennyezett, ha mégis az, vagy poros: mosni kell!

2. Cefrekészítési utasítások betartása. Lásd később!

3. Erjedés után mielőbb főzés.

Cefrekészítés! A Kokoferm Kft technológiája:

A szükséges anyagok kistasakos csomagokban a GAZDABOLTOKBAN! – használati utasítások a tasakokon. A Gazdaboltok beszerezhetik a Harmath Ker. Bt-nél: Pomáz Mikszáth Kálmán u. 11. Tel: 26/325-956 E-mail: harmat.ilona@gmail.com Honlap: www.harmathker.hu

1. Gyümölcs szedése, szükség esetén mosása, mielőbbi feldolgozása!

2. Bogyózás, magozás, aprítás-zúzás! Hordók tartályok megtöltése, az erjedési űr meghagyása (kb. 10% a habzás miatt). Alacsony víztartalmú gyümölcsök (birsalma, madárberkenye, stb.) vízzel feltöltése a cefre felszínéig!

3. A pH beállítása 3-3,5 pH érték közé (10%-os foszforsav vagy borkősav). Részletesen lásd a Harmath Bt honlapján.

4. Pektinbontás, az aroma részleges felszabadítása, a cefre elfolyósítása, a cukor szabaddá tétele. LALZYME HC enzim 2-3 g/q (hl). Több alkohol, kevesebb metilalkohol, a habzás alapvető csökkenése!

5. Komplex tápanyag (nem tápsó) hozzáadás a cefréhez az élesztő tökéletes működéséhez. UVAVITAL 20 g/q (hl). Több alkohol, több és elegánsabb illat-zamat!

6. UVAFERM márkájú élesztő (CM; 228; PM; Danstil-A) leírás szerinti előkészítése és cefrébe keverése: gyümölcsfajtánként és az erjesztési körülmények figyelembe vételével választjuk meg az élesztőt (lásd a Harmath Bt honlapján). Erjesztés lehetőleg 20 °C alatt. Magas cukortartalmú gyümölcsök esetén a zajos erjedés után keverjünk be még 10 g/hl UVAVITAL tápanyagot (pl. szilva jó évjáratban, szőlő).

7. Kierjedés után minél előbb főzés, főzetés. Különösen igaz ez az alacsony alkoholtartalmú, savszegény, illatos gyümölcsökre (pl. málna, szamóca, körte, stb.)

8. Ha csak egy hónap múlva lehet főzni az illatos gyümölcscefrékbe érdemes további illatot felszabadító enzimet bekeverni: a LALLZIME BETA enzim egy hónap alatt még sok aromát szabadít fel.

Az említett termékek a természetből kiválasztott (szelektált) kiváló tulajdonságú élesztők, élesztő alkotók és természetes enzimek. A kereskedelmi főzdék is ezekkel az anyagokkal állítják elő nagy minőségű pálinkáikat.

A fent felsorolt anyagok költsége 8,6-24 Ft cefre literenként. Ez a jelentősen nagyobb mennyiségű képződő alkohollal 4-5-ször megtérülő befektetés. Az alkohol mennyiség növekedése: 1g cukorból az élesztő több alkoholt állít elő, mint a magára hagyott cefre élesztője, valamint nem marad kierjedetlen cukor a cefrében.

A minőségi különbségről pedig majd Ön alkot véleményt!

HÁZI PÁLNIKA KÉSZÍTÉS,PÁLINKA, CEFRE, ERJESZTÉS, LEPÁRLÁS, KOKOFERM KFT.

Finom jó pálinkát kíván a poharába a Kokoferm Kft!
dr. Kovács István

Kokoferm Kft.

Tel/fax: 37/370-892
kokofm@t-online.hu
http://www.kokoferm.hu

hozzászólás:

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON:

A NAP VICCE

NÉVNAP


NAPTÁR