Az oldalt ennyien láttogatták:


Mixio Kereskedelmi Kft.

1089 Budapest, Orczy út 12.
06 20 213 4356
beszerzes@mixio.hu
http://www.mixio.huToptex takaróponyva

Az erősen víztaszító légáteresztő anyag (az ajánlott legalább 45 fokos dőlésszöget alkalmazva levezeti a lehulló csapadékot) nagyon fontos tulajdonsága, hogy átszellőzik, vagyis a szél „átfúj” rajta, ezért viharok esetén is garantáltan a helyén marad.

A Toptex kazaltakaró végtelenített rostokból álló, nem lebomló légáteresztő anyag, melynek alapanyaga 100% UV-stabil polipropilén.

A rendkívül nagy szakítószilárdság és a gyártástechnológia miatt a pontszerű terheléseket is nagyon jól tűri, így sérüléskor vagy átszúráskor sem hasad tovább.

A ponyva kül- és beltéri alkalmazását a kiemelkedő költséghatékonysága mellett az időjárás és viharállóság, továbbá a rendkívül jó szellőzőképesség teszi versenyképessé.

Ajánlott felhasználási terület:
• szalma- és szénakazlak takarása
• gabona védelme
• apríték/biomassza takarása
• burgonya fagymentesítése
• cukorrépa takarása

Használatának előnyei: • UV-stabil
• lég és páraáteresztő
• szélálló
• költséghatékony
• könnyen kezelhető
• rugalmas helykihasználás

Méretek, tulajdonságok:

TOPTEX TAKARÓPONYVA, BÁLATAKARÓ, LÉGÁTERESZTŐ BÁLATAKARÓ, VÍZLEPERGETŐ BÁLATAKARÓ, Mixio Kereskedelmi Kft.Toptex kazaltakaró nemcsak lovasoknak

A felelősen gondolkodó gazdálkodók számára komoly problémát okoz az állatok számára megfelelő minőségű alom és takarmány biztosítása. Magyarországon a legolcsóbb megoldás nyilvánvalóan a szalma és széna használata lenne, de fedett tárolók híján a tavaszi hónapokra komoly problémát okoz a nyári frissesség megőrzése. Erre talált megoldást a MIXIO KER Kft., akik 2011 óta forgalmazzák a Toptex kazaltakaró ponyvát. Mészáros Gáborral, a cég ügyvezetőjével beszélgettünk.

R: Mi az a Toptex, és hogyan érdemes használni?

MG: A Toptex kazaltakaró végtelenített rostokból álló, nem lebomló légáteresztő anyag, melynek alapanyaga 100% UV-stabil polipropilén. Az anyagot egy kedves barátom, a Gerber-lovasbirtok tulajdonosa mutatta meg, tudomásom szerint ők alkalmazták Magyarországon először. Az erősen víztaszító, légáteresztő anyaggal beborítva a szalma- vagy szénakazlat elérhető, hogy az eső ne áztassa el a bálákat. Az anyag nagyon fontos tulajdonsága, hogy átszellőzik, vagyis a szél „átfúj” rajta, ezért viharok esetén is garantáltan a helyén marad. Légáteresztő tulajdonságai miatt természetesen a ponyva alatt – például őszi hajnalokon – összegyűlő és lecsapódó pára is kiszellőzik, így a letakart kazal száraz mikroklímája is elősegíti a termény frissességének megőrzését.

R: Mit jelent, hogy vihar esetén is a helyén marad?

MG: Bizonyára mással is előfordult már, hogy az erős szél vitorlaként elfújta a takaróanyagot, vagy – rosszabb esetben – egyszerűen cafatokra szaggatta azt. A Toptex esetén ilyen nem fordulhat elő. Megfelelő rögzítés esetén a takaróponyva a legnagyobb vihart is stabilan átvészeli, ennek megfelelően évekig használható.

R: Hogyan kell rögzíteni?

MG: A legtöbben egyszerűen lesúlyozzák, vagy a ponyva alsó részét átszúrva rögzítik azt a kazalhoz.

R: Át lehet szúrni? Nem szakad szét az anyag?

MG: A Toptex rendkívül nagy szakítószilárdságú, négyzetméterenként 1 tonna teherbírású. Ráadásul a speciális előállítási technológiának köszönhetően a pontszerű terheléseket is nagyon jól tűri, így sérüléskor vagy átszúráskor sem hasad tovább.

R: Hogyan lehet vízálló és „szélálló” is egyben az anyag?

MG: Nagyon fontos elmondani, hogy – bár erősen víztaszító anyagról van szó – a Toptex nem teljesen vízálló. Például vízszintesen vízcsap alá helyezve lassan átengedi a vizet, viszont az ajánlott legalább 45 fokos dőlésszöget alkalmazva egyszerűen levezeti a lehulló csapadékot. Itt érdemes megemlíteni, hogy Magyarországon a legtöbb helyen körbálákat használnak, ahol a kazal oldalának dőlésszöge 60 fok, ami sokkal jobb, mint a használathoz szükséges feltétel.


R: Milyen más területeken használható még a termék, és milyen hasonló anyagokat forgalmaznak még?

MG: A Toptex különböző vastagságokban elérhető, a vastagabb kivitel felhasználható például faapríték takarására , de létezik burgonya és cukorrépa védelmére kifejlesztett változat is. Mindezek mellett cégünk épp az idei évben kezdte meg a Nicolon márkanevű sílóvédő háló forgalmazását is, amely tíz éves élettartamával kiemelkedően hosszú ideig használható. Az érdeklődők cégünk honlapján (www.mixio.hu) részletes információkat találhatnak a további termékekről, valamint kollégáim is szívesen adnak szakmai segítséget.

R: Miért ajánlaná a gazdálkodóknak az Toptex kazaltakarót?

MG: A Toptex kül- és beltéri alkalmazását a víztaszító és légáteresztő tulajdonságai mellett a kiemelkedő költséghatékonysága miatt javasoljuk. Az egységnyi anyag befedésére jutó költségei akár egy nagyságrenddel is kisebbek például egy fedett tároló építési költségeinél, és természetesen az igénybevett terület mérete is rugalmasan változtatható. A szokványos fóliás takaráshoz képest az időjárás és viharállóság, továbbá a rendkívül jó szellőzőképesség teszi versenyképessé. A fenti tulajdonságok együttesen eredményezik, hogy a Toptex alatt tárolt széna és szalma minősége a tavaszi hónapokra is első osztályú, így az érzékeny állatok gondozásához is szívesen ajánlom.

TOPTEX TAKARÓPONYVA, BÁLATAKARÓ, LÉGÁTERESZTŐ BÁLATAKARÓ, VÍZLEPERGETŐ BÁLATAKARÓ, Mixio Kereskedelmi Kft.

TOPTEX TAKARÓPONYVA, BÁLATAKARÓ, LÉGÁTERESZTŐ BÁLATAKARÓ, VÍZLEPERGETŐ BÁLATAKARÓ, Mixio Kereskedelmi Kft.

TOPTEX TAKARÓPONYVA, BÁLATAKARÓ, LÉGÁTERESZTŐ BÁLATAKARÓ, VÍZLEPERGETŐ BÁLATAKARÓ, Mixio Kereskedelmi Kft.

TOPTEX TAKARÓPONYVA, BÁLATAKARÓ, LÉGÁTERESZTŐ BÁLATAKARÓ, VÍZLEPERGETŐ BÁLATAKARÓ, Mixio Kereskedelmi Kft.

TOPTEX TAKARÓPONYVA, BÁLATAKARÓ, LÉGÁTERESZTŐ BÁLATAKARÓ, VÍZLEPERGETŐ BÁLATAKARÓ, Mixio Kereskedelmi Kft.

térkép:


hozzászólás:

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON:

A NAP VICCE

NÉVNAP


NAPTÁR