"Az, aki arra használja ügyességét és alkotó képzeletét,

hogy meglássa, milyen sokat tud adni száz forintért, ahelyett, hogy azt keresse, milyen keveset tud adni száz forintért, sikerre van ítélve."

Zökkenőmentesen indult az egységes kérelmek beadása

Megkezdődött az idei egységes kérelmek beadása, amelynek eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy mind a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai, mind a gazdálkodók gyorsan alkalmazkodtak a koronavírus-járvány okozta szokatlan helyzethez - közölte az agrárkamara csütörtökön az MTI-vel.

Május 15-ig van lehetőség a kérelmek szankciómentes benyújtására, amelyben a NAK falugazdászai is segítik a gazdálkodókat. A korábbi években a támogatási kérelmek évi mintegy 70 százalékát a kamara falugazdászai adták be, akik 2014 óta több mint 1000 milliárd forint forrás megszerzésében segítették a gazdálkodókat - tették hozzá.

Kiemelték, hogy a koronavírus-járvány hazai kitörése miatt elrendelt kormányzati intézkedések nyomán a kamara a kérelembeadási időszakra is felkészülve számos új biztonsági és ügyfélfogadási szabályt vezetett be, illetve a falugazdász-irodákat a szigorúbb személyes ügyfélfogadási előírások szerint alakította át, egyúttal a helyiségekben biztosította a megfelelő higiéniai feltételeket és védőeszközöket.

A kérelembeadás során 43 támogatási jogcímre, intézkedésre lehet igényelni támogatást, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. Az egységes kérelmet továbbra is kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár (MÁK) online felületén lehet benyújtani, a https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes oldalon.

A beadási folyamatot megkönnyítendő a NAK ismét rövid tájékoztatókat készített a különböző jogcímeken igényelhető támogatásokról, ezek a köztestület portálján érhetők el. Továbbá a NAK és a MÁK együttműködésében elkészült az ugyancsak a beadást könnyítő, 17 részes oktatóvideó-sorozat is - írta az agrárkamara.


Zökkenőmentesen indult az egységes kérelmek beadása

Zökkenőmentesen indult az egységes kérelmek beadása

Elolvasom

Ezekre még szüksége lehet?!