Az oldalt ennyien látták:


Az eredményes háztáji takarmányozás alapja a jó minőségű takarmány.

Az üzletekben kínált élelmiszerek jelenlegi minősége és ára az oka annak, miért próbálkoznak mindég többen nyúl, baromfi, sertés és más haszonállatok háztáji tartásával az udvaron és a kiskertben.

TAKARMÁNY, HÁZTÁJI TAKARMÁNY, NYÚLTAKARMÁNY, BAROMFI TAKARMÁNY, GALAMBTAKARMÁNY, JUH- ÉS KECSKE TAKARMÁNY, De Heus a.s.

E törekvések legfontosabb kiváltó oka nem csak az adott élelmiszerek alacsonyabb előállítási ára, hanem a minőségi és ízletes hús és tojás háztáji előállításának lehetősége is. És főképpen az, hogy az ember tudja, mit eszik. Hogyan érjük azonban el, hogy tenyészetünk sikeres legyen, azaz magasabb számú szaporulatot, jó húsminőséget és magas tojáshozamot?

TAKARMÁNY, HÁZTÁJI TAKARMÁNY, NYÚLTAKARMÁNY, BAROMFI TAKARMÁNY, GALAMBTAKARMÁNY, JUH- ÉS KECSKE TAKARMÁNY, De Heus a.s.

Ez egy összetetteb kérdés, amelynek egyik legfontosabb tényezője azonban vitathatatlanul a folyamatos és egészségügyi szempontból biztonságos vízutánpótlás és minőségi takarmányozás.

A piac napjainkban számos takarmánymárkát kínál, ám vajon mindegyik jó minőségű?

A legjobb, ha erre mindenki magának válaszol, a minőségre utaló alapjelzések azonban megtalálhatók minden termék csomagolásán. Nagyon fontos ugyanakkor a jó emészthetőség és a tápanyagok hasznosíthatósága. A granulált tápanyagok esetében további mutató a morzsolódási vagy porosodási tényező, mivel például a nyúl a port nem eszi meg, és egyben légzési nehézségeket is okozhat. Az ömlesztett takarmányok esetében ugyanakkor a keverékek struktúráját is figyelemmel kell követnünk.

TAKARMÁNY, HÁZTÁJI TAKARMÁNY, NYÚLTAKARMÁNY, BAROMFI TAKARMÁNY, GALAMBTAKARMÁNY, JUH- ÉS KECSKE TAKARMÁNY, De Heus a.s.

Nem lehet homogén, porszerű, éppen ellenkezőleg, fontos az egyes alapanyagokat nyomokban tartalmazó durvább struktúrája, azaz kívánatos a gabonaszem-töredékek bizonyos aránya, különösen az ömlesztett baromfitakarmányok esetében.

Rendkívül fontos a takarmány egészségügyi állapota is, mivel az iparilag előállított takarmányok esetében a hőkezelés jelentősen csökkenti a baktériumok és a szalmonella-fertőzés előfordulását.

A kisebb tenyészetek esetében a magyar piacon az egyik legjobb minőség az Energys hobby márkájú takarmányokat jellemzi. A gyártó De Heus a.s. az utóbbi öt évben jelentős növekedést ért el a cseh és a szlovák piacon. Az említett cég a világ 20 legnagyobb takarmánygyártója közé tartozó De Heus Animal Nutrition multinacionális cég cseh leányvállalata. A cégcsoporton belül számos, a termékek minőségének biztosítására irányuló szabályzatok alkalmazása. Ezek az ISO, HACCP, QS stb. tanúsítványok.

TAKARMÁNY, HÁZTÁJI TAKARMÁNY, NYÚLTAKARMÁNY, BAROMFI TAKARMÁNY, GALAMBTAKARMÁNY, JUH- ÉS KECSKE TAKARMÁNY, De Heus a.s.

Az Energys hobby takarmányok a volt Csehszlovákiában elsősorban kiváló minőségüknek köszönhetően szereztek jó hírnevet. A De Heus társaság filozófiája ugyanis kiváló minőségű termékek gyártása elfogadható áron. Szerencsére mára már sok fogyasztó megértette, hogy végeredményben költséghatékonyabb jobb eredményeket kínáló és jó minőségű takarmányt vásárolni. Az Energys hobby takarmányokkal kapcsolatos további információk a következő internetes oldalon olvashatók: www.energyshobby.hu

TRUDY Kft.

8451 Ajka-Padragkút, Szőlőhegyi utca 2/a
06 30/444-5998
info@trudykft.hu
www.trudykft.hu

Panyik MAG-Ker.

5400 Mezőtúr, Sárkányfoki utca 26.
+36 30-316-59-88
panyikimre@gmail.com

De Heus a.s.

Marefy 144 • 685 01 Bučovice • Csehország
+36 306 931 327
csehkis@energyshobby.hu
www.energyshobby.hu

hozzászólás:

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON:

A NAP VICCE

NÉVNAP


NAPTÁR